Outplacementbegeleiding

In de outplacementbegeleiding ondersteun ik jou bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Tijdens de begeleiding gaan we uit van jouw kwaliteiten, vaardigheden en talenten en zoeken we naar mogelijkheden binnen de arbeidsmarkt die hier goed op aansluiten.

Voor wie?

Wanneer je (vrijwillig of gedwongen) op zoek moet naar een nieuwe baan.

Re-integratietraject (spoor 2)

Wanneer je ziek wordt en je jouw werkzaamheden niet meer (volledig) kan uitvoeren, is de werkgever verplicht om met jou op zoek te gaan naar een oplossing. Als er geen oplossing kan worden gevonden binnen de eigen organisatie (1e spoor traject), zal je op zoek moeten naar een andere werkgever. Ik bied hiervoor een re-integratietraject aan waarin ik deze zoektocht samen met jou aan ga.

Voor wie?

Als jij niet meer kan terugkeren in je eigen functie en er geen andere passende functie is binnen het bedrijf.

Wat levert outplacementbegeleiding of re-integratietraject (spoor 2) je op?

Bij het zoeken naar een nieuwe baan is het belangrijk dat je jezelf goed presenteert. We besteden daarom aandacht aan jouw cv en hoe je je kan presenteren op de arbeidsmarkt. Hierbij kan je denken aan het inzetten van social media, leren netwerken en jezelf presenteren. Ook geef ik je inzichten in hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en zorgen we er samen voor dat je motivatie schriftelijk en mondeling helder is. Op die manier ben je niet alleen succesvol bij schriftelijke sollicitaties, maar weet je jezelf ook in gesprekken overtuigend te presenteren.

Hoe werk ik?

Aan het begin van het traject, onderzoeken we jouw loopbaansituatie. Omdat dit voor iedereen anders is, wordt een begeleidingstraject altijd maatwerk. De eerste stap is daarom een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vraag ik waarom jij mijn hulp wilt en wat je van de coaching verwacht. Jouw vragen zijn een leidraad voor mijn begeleiding. In onze gesprekken krijg je zicht op jouw talenten, leer- en ontwikkelstijl. Belangrijk tijdens het proces is dat jij zelf de regie neemt, waarbij ik jou ondersteun.

Afhankelijk van de vraag en begeleidingsbehoefte kunnen verschillende instrumenten worden ingezet, zoals de TMA methode en vragenlijsten uit het LDCTrjct.

Voor elke bijeenkomst krijg je gerichte huiswerkopdrachten mee. De duur van het traject varieert van 6 tot 12 maanden. De frequentie van de gesprekken vindt in overleg plaats.

Heb je vragen over outplacementbegeleiding of wil je graag een afspraak maken? Neem contact met mij op.

 

© 2019 geavanderwal.nl - Sitemap - Privacyverklaring
Realisatie: Lautenbag Reclame